main logo
478

Proiect nou în privința colectării deșeurilor, lansat în școli

Un nou proiect de educare a societății cu privire la importanța sortării deșeurilor urmează să fie lansat în țara noastră. Scopul principal - reducerea cantității de deșeuri care ajung în stațiile de depozitare a gunoiului. Organizatorii au ales ca punct țintă copii și adolescenți.

Proiect nou în privința colectării deșeurilor, lansat în școli

După ce au colectat cu succes tone de deșeuri din țară în cadrul World CleanUp Day, tinerii de la Hai Moldova au decis să lanseze încă un proiect național, destinat de această dată, tinerei generații, transmite Știri.md cu referire la prime.md.

Mai exact, vor să-i învețe să colecteze separat deșeurile, ca ulterior, acestea să poată fi reciclate și transformate în alte obiecte. Proiectul se va desfășura în 10 instituții școlare din țară, iar cei care vor ca la ei să fie aduse containere de colectare separată a deșeurilor, trebuie să urmeze câțiva pași simpli. 

Pe lângă containere, elevii vor beneficia de instruire din partea coordonatorilor Hai Moldova despre cum să asigure implementarea proiectului în școala lor. 

Am fost curioși să aflăm ce știu tinerii de la noi despre colectarea separată a deșeurilor și reciclare, în general. 

Nu doar că știu, dar își doresc un asemenea proiect în școlile lor. 

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 10 noiembrie, iar în cadrul proiectului poate participa orice instituție școlară din țară. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării