main logo
356

Proiect de sanitație, finalizat la Căușeni. Câți bani s-au alocat

Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a finalizat proiectul investițional "Construcția sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea stației de epurare din orașul Căușeni" (etapa I).

Proiect de sanitație, finalizat la Căușeni. Câți bani s-au alocatProiect de sanitație, finalizat la Căușeni. Câți bani s-au alocat

O comisie de recepţie a verificat recent executarea lucrărilor şi le-a apreciat ca fiind în conformitate cu normele, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit ADR Sud, în continuare  urmează să aibă loc transmiterea documentației ce ține de construcția finalizată către aplicantul și beneficiarul  proiectului, Consiliul raional Căușeni. Ulterior, autoritatea locală va transmite rețeaua de canalizare nou-construită în gestiunea Întreprinderii Municipale „Apă-Canal" Căușeni.

Proiectul investițional de  construcție a sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizare a stației de epurare din orașul Căușeni a inclus, la prima etapă, construcția sistemului de canalizare cu o lungime de 8,9 km în sectorul nominalizat. Pentru aceasta au fost cheltuiți circa 8,4 milioane de lei, 1,5 mln de lei fiind din bugetul raionului Căușeni.

În anul curent, urmează a fi lansate lucrările de modernizare a stației de epurare din orașul Căușeni. Bugetul estimativ al acestor lucrări este de 54 mln de lei. Pentru anul 2019, Fondul Naţional de Dezvoltare Regională a alocat suma de şapte milioane de lei, iar Consiliul raional Căuşeni – cinci milioane de lei.

„Realizarea cu succes a proiectului dat va asigura accesul la servicii de  canalizare a  2000 de cetățeni care locuiesc în sectorul Valul lui Traian din orașul Căușeni. Totodată, 17.000 de locuitori ai centrului raional urmează să beneficieze de un mediu înconjurător  mai curat, datorită epurării apelor uzate”, afirmă surse de la ADR Sud.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării