main logo
1189

Proiect de lege: Salariații ar putea fi demiși în timpul concediului medical

Ministerul Sănățății, Muncii și Protecției Sociale vrea să opereze modificări la Codul Muncii, astfel încât salariatul să poată fi demis în perioada concediului medical.

Proiect de lege: Salariații pot fi demiși în timpul concediului medicalFoto: unimedia.md

Proiectul este propus pentru consultări publice, transmite Știri.md cu referire la Unimedia. 

Articolul 86 urmează a fi completat astfel: „În cazul în care la data stabilită în ordinul (dispoziţia, decizia, hotărârea) de concediere, salariatul se află în concediu medical, ziua eliberării va fi considerată prima zi de muncă după revenirea din concediu”.

Articolul 63 se completează cu alineat nou (43) cu următorul cuprins: „În cazul în care la data stabilită în actul administrativ de eliberare din funcția publică, raporturile de serviciu cu funcționarul public sunt suspendate în legătură cu boala sau trauma, ziua eliberării va fi considerată prima zi de muncă după reîncadrarea în funcția publică”.

Articolul 64 se completează cu alineatul (3) cu următorul cuprins: „În cazul în care la data stabilită în actul administrativ de destituire din funcția publică, raporturile de serviciu cu funcționarul public sunt suspendate în legătură cu boala sau trauma, ziua destituirii va fi considerată prima zi de muncă după reîncadrarea în funcția publică”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării