main logo
4801

Proiect de la Sandu: Scutiri de taxe pentru moldovenii care revin acasă

Președintele țării, Maia Sandu, propune un proiecte de lege cu facilități fiscale pentru moldovenii din diasporă.

Proiect de la Sandu: Scutiri de taxe pentru moldovenii care revin acasăFoto: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu menționează că proiectul de lege prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către moldovenii din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă, transmite Știri.md.

"Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei.

Am pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă. 

Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an.

Sperăm să obținem sprijinul următorului parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege, iar pentru concetățenii noștri sperăm să fie un argument în plus ca să revină acasă", a scris Maia Sandu.

Proiectul poate fi consultat mai jos:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării