main logo
765

Proiect de 25 de milioane de lei: Platforme pentru colectarea deșeurilor

500 de platforme pentru colectarea deșeurilor vor fi modernizate în cadrul unui proiect finanțat din Fondul Ecologic de Stat.

Proiect de 25 de milioane de lei: Platforme de gunoi subterane

Lucrările au început în 2016 și până acum au fost renovate 200 de spaţii pentru deşeuri. Proiectul mai prevede construirea, în premieră, a zece platforme subterane.

Autorităţile promit că, începând cu anul viitor, în Capitală nu vom mai vedea urmă de platforme de colectare a deșeurilor de tip sovietic, care sunt şi uzate şi neecologice.

„Cea mai mare problemă nu e că sunt amplasate la intrarea în curte, ci faptul că atunci când bate vântul, tot gunoiul este împrăștiat”.

„Aici trebuie să fie construită o platformă în asfalt, cu coperiș. Atunci când vine mașina de la Autosalubritate, muncitorii trag containerele pe acest pietriș și le este greu”.

În cadrul proiectului, anume aşa se va şi întâmpla – platformele vor fi renovate, de-asupra tomberoanelor va fi ridicat un acoperiș, iar teritoriul de sub containere va fi asfaltat. Locatarii blocurilor unde au fost instalate astfel de tomberoane spun că acum locul pentru depozitarea gunoiului este amenajat.

„Înainte, stăteau tomberoanele fără acoperiș, fără nimic, așa, haotic. Față de acum, era mai murdar”.

„Este o logică aici. Când plouă, să nu intre apă în gunoi. Mă gândesc că pentru asta e făcută”.

O premieră pentru țara noastră este şi construcţia platformelor de colectare a deșeurilor subterane. Șeful Secţiei Amenajare şi Salubrizare din cadrul Direcției Locativ-comunale, Vasile Efros, spune că ideea a fost preluată din orașele mari din Marea Britanie, Franța şi România, scrie Canal2.

„Tot vor fi aceleași containere de o mie și o sută de litri, doar că printr-un sistem de ridicare – coborâre, el se duce în pământ, cum ar fi în subteran. Iar când containerele sunt pline, se ridică cu un sistem care este legat la autospecială”, a declarat șeful Secţiei Amenajare şi Salubrizare, Direcția Locativ-Comunală, Vasile Efros.

Autoritățile promit că lucrările se vor încheia până la sfârșitul anului. Costul total al investiţiei este de 25 de milioane de lei.

Anterior, și primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut ca toate platformele să fie verificate și modernizate, iar cele amplasate greșit să fie mutate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării