main logo
797

Programul Prima Casă: 3.000 de persoane și-au procurat locuințe

Trei mii de persoane și-au procurat o locuință prin intermediul programului „Prima Casă”, de la lansarea acestuia și până în prezent.

Programul Prima Casă: 3.000 de persoane și-au procurat locuințe

Totodată, suma totală a creditelor acordate de către bănci în acest sens este de circa 1,5 mlrd de lei, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, din cei 3.000 de beneficiari, 2.129 sunt familii tinere, iar 871 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani.

Totodată, suprafața medie a locuințelor procurate este de 60 metri pătrați, iar valoarea medie a acestora este de 588,25 mii lei.

Marea majoritate a locuințelor procurate prin intermediul Programului sunt localizate în orașe, numărul persoanelor care au ales să-și cumpere o casă în sate fiind de doar 193.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat în luna martie 2018. Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a anunțat că programul va continua atât timp cât acesta este în beneficiul cetățenilor și este efectuat într-un cadru de prudență fiscală. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării