main logo
482

Programul DOR, lansat. Chicu, către participanți: Iubiți-vă Moldova

Prim-ministrul Ion Chicu a adresat un mesaj participanților la programul DOR cu ocazia lansării.

Programul DOR, lansat. Chicu, către participanți: Iubiți-vă MoldovaFoto: dor.md

Acesta a declarat că-i admiră pentru decizia de a participa la program și le dorește succes, transmite Știri.md.

„Programul DOR este cel mai longeviv program implementat de Biroul relații cu diaspora, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. În toți acești ani, interesul de participare din partea copiilor din diasporă a crescut permanent. Și lucrul acesta este firesc, deoarece programul are drept scop anume sensibilizarea tinerei generații privind păstrarea identității culturale, naționale, consolidarea legăturilor emoționale cu țara de baștină a buneilor, părinților, a prietenilor.

Vă admir pentru acest interes pe care-l păstrați de mai mulți ani. Sunt sigur că unii dintre voi veți reveni în țara, la fel cum alții își fac planuri să se integreze în țara unde vă aflați pentru a povesti cu drag despre Moldova.

Vă îndemn să faceți carte bună, să asimilați cât mai multă experiență, să învățați lucruri folositoare, pe care să le aplicați ulterior oriunde vă veți afla - aici sau în străinătate. Să nu pierdeți legătura cu Moldova pentru că țara are nevoie de fiecare dintre voi.

Guvernul depune eforturi pentru a crea condiții favorabile pentru aceste reveniri și vom susține diverse programe care au drept scop menținerea legăturilor strânse a concetățenilor noștri plecați în străinătate cu țara de baștină, așa cum este programul DOR și Zilele diasporei.

Vă doresc o participare cât mai interesantă la activitățile pregătite pentru voi în cadrul DOR-ului.

Să fiți sănătoși, iubiți-vă părinții, iubiți-vă familia, iubiți-vă Moldova”, a declarat premierul. 

Știri.md reamintește că programul DOR a fost lansat astăzi, 10 august și este destinat copiilor basarabeni din diasporă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării