main logo
348

Programele de postdoctorat se vor desfăşura în baza unui nou regulament

Hotărârea cu privire la aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a programelor de postdoctorat va fi publicată în numărul de mâine al Monitorului Oficial.

Programele de postdoctorat se vor desfăşura în baza unui nou regulamentProgramele de postdoctorat se vor desfăşura în baza unui nou regulament

Documentul stabilește cadrul normativ propus în baza fundamentelor legislative actualizate în domeniul cercetării ştiinţifice fundamentale şi aplicative avansate, adaptat la noile cerinţe din domeniul cercetării la nivel naţional şi internaţional şi prevede caracterul unitar al pregătirii cadrelor ştiinţifice de calificare superioară din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit Regulamentului, programele se finanţează prin concurs de proiecte, organizat de instituţiile publice şi private, din surse externe, granturi, burse, precum şi din fonduri speciale ale instituţiilor de învăţământ superior şi ale organizaţiilor din sfera ştiinţei şi inovării, în condiţiile legii.

Proiectul postdoctoral conţine bursa postdoctorandului, cheltuielile de cercetare, cheltuielile pentru mobilităţi, precum şi cheltuielile de regie, care vor constitui cel mult 10 % din suma totală a grantului. Programele de postdoctorat se finalizează cu susţinerea publică a tezei de doctor habilitat sau în baza sintezei lucrărilor ştiinţifice publicate.

Titlul de doctor habilitat se confirmă și se retrage de către Agenția Națională pentru Asigurarea Calității în Educație și Cercetare. Perioada programului este de cel mult de trei ani, perioadă care va fi încadrată în stagiul de muncă.

Programele de postdoctorat sunt programe de cercetare ştiinţifice fundamentale şi aplicative avansate, desfăşurate în cadrul organizaţiilor din domeniile cercetării şi inovării, abilitate în condiţiile legii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării