main logo
2705

Programare frauduloasă la examenele auto. Reacția ASP

Agenția Servicii Publice vine cu precizări referitor la unele aspecte ce țin de programarea prealabilă la serviciile ASP

Programare frauduloasă la examenele auto. Reacția ASP

Printr-un comunicat de presă, responsabilii de la ASP anunță că s-au sesizat după ce în spațiul public au apărut grupuri de persoane care printr-o schemă frauduloasă programau persoane la examenul auto, transmite Știri.md.

"S-au constatat tentativele unui grup de persoane din exteriorul ASP de a profita de sistemul menționat în interes personal. Au fost identificate cazurile de realizare neconformă a programării la serviciile de examinare a conducătorilor de vehicule.

Materialele acumulate au fost expediate organelor abilitate pentru desfășurarea  investigațiilor corespunzătoare în modul stabilit de legislația în vigoare a Republicii Moldova.

Este evident că persoanele respective, ca urmare a desfășurării activităților sale, cauzează un prejudiciu considerabil pentru imaginea ASP. Menționăm, că în acest context ASP întreprinde toate măsurile necesare în vederea excluderii, prevenirii, contracarării și neadmiterii astfel de tentative pe viitor.

De la începutul anului numărul programărilor electronice la examenul de obținere a permisului de conducere a atins cifra de 157.568"se arată în comunicat.

Deocamdată, grupul infracțional își continuă activitatea în mod obișnuit.

Știri.md amintește că pe o pagină de Telegram, dar și Instagram, persoane necunoscute oferă ajutor pentru programarea la examenul auto la MRO.

"Afaceriștii" cer suma de 500 de lei în decurs de 10 ore după ce se comunică despre programare, după care alte 500 de lei în ziua examenului, prin terminal de plată.

Informații detaliate cu privire la programul serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice, lista documentelor necesare, termene, tarife și înlesniri, precum și programarea prealabilă pot fi vizualizate pe site-ul instituției: www.asp.gov.md sau la numerele de telefon 14909 și (+373) 022-25-70-70.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării