main logo
339

Program pentru minorii sub vârsta răspunderii penale, pilotat în țară

În următoarele 6 luni, în țară va fi pilotat un program destinat minorilor care nu au împlinit vârsta răspunderii penale, de 14-18 ani, și au fost eliberați de la ispășirea pedepsei, fiind obligați să participe la un program probațional cu caracter educativ.

Program pentru minorii sub vârsta răspunderii penale, pilotat în țarăProgram pentru minorii sub vârsta răspunderii penale, pilotat în țară

Programul a fost creat de Inspectoratul Național de Probațiune, Asociația pentru Justiție Penală Participativă și Direcția Națională de Probațiune de la București, în cadrul cooperării sectoriale dintre ministerele justiției din cele două țări, transmite Știri.md

Potrivit Ministerului Justiției, programul are două componente: educația moral-civică a minorului și formarea vocațională. Programul probațional este o alternativă la detenție și reprezintă o oportunitate de a asigura reeducarea și resocializarea copiilor care au comis fapte penale mai puțin grave, fiind exclusă interacțiunea acestora cu sistemul de justiție penală.

În Republica Moldova activează 42 de birouri de probațiune. În 2017, peste 20.000 de persoane au fost eliberate de pedeapsa penală, iar în privința lor au fost impuse obligațiuni sau restricții, au fost supravegheate și asistate, numărul lor fiind în creștere în fiecare an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării