main logo
513

Program național pentru tineri, lansat în Moldova

Tinerii din Moldova pot depune cereri de participare la programul naţional „Start pentru tineri: o afacere durabilă la tine acasă", adoptat de Guvern în noiembrie 2018.

Program național pentru tineri, lansat în Moldova

Potrivit agenţiei Infotag, secretarul general de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iulia Costin, a spus marţi, la lansarea programului, că acesta este o continuare a altor proiecte naţional de extindere a posibilităţilor economice ale tinerilor.

„Moldova nu are resurse naturale bogate, de aceea, investiţiile în potenţialul uman sunt de o importanţă strategică, iar tinerii reprezintă o parte a populaţiei care este gata să-şi asume riscuri", a spus ea, transmite Știri.md.

Potrivit oficialului, tânăra generaţie are o serie de avantaje faţă de adulţi, şi anume în ceea ce priveşte cunoştinţele în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, precum şi capacitatea de a stabili cooperarea rapid.

„Statisticile arată că tinerii sunt mai interesaţi să îşi înceapă afacerea decât generaţia mai în vârstă, de aceea ne concentrăm pe tineri", a spus ea.

Programul va susţine aproximativ 600 de tineri în procesul de generare de idei de afaceri; va instrui şi asista cel puţin 540 de tineri în iniţierea dezvoltării afacerii inovatoare; va finanţa - în mărime de 180 mii lei - 250 de afaceri iniţiate şi dezvoltate de tineri întreprinzători, inclusiv 10% de tineri defavorizaţi; va crea şi menţine cel puţin 400 de locuri noi de muncă - 70% fiind în zonele rurale.

La program pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care au lansat sau îşi propun să lanseze o afacere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării