main logo
331

Profesorii și elevii liceului din Ungheni, instruiți în domeniul nediscriminării

O ședința de audieri va avea loc pe marginea cauzei care a fost pornită ca urmare a hărțuiri din partea administrației liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni față de elevii de genul masculin cu părul prea lung.

Profesorii și elevii unui liceu, instruiți în domeniul nediscriminăriiProfesorii și elevii unui liceu, instruiți în domeniul nediscriminării

Administrația liceului și-ar fi întemeiat acțiunile în baza Regulamentul instituției, potrivit căruia elevii (băieții) cu o lungime a părului mai mare de 3 cm riscă să fie exmatriculați, transmite Știri.md

Persoanele vizate în dosar vor prezenta pozițiile în cadrul ședinței de audieri care are loc astăzi, 6 martie, la liceul Vasile Alecsandri din Ungheni.

„Activitatea de instruire de astăzi este organizată în scopul prevenirii faptelor de discriminare. Obiectivul nostru e să avem un dialog cu elevii și să înțelegem cum percep aceștia fenomenul discriminării și cum ar putea să se implice în procesul de combatere a faptelor de discriminare. De asemenea, ne propunem să „activizăm” în rândul elevilor sentimentul de empatie și toleranță, familiarizându-i cu formele de discriminare și mecanismul de protecție împotriva discriminării”, a declarat Carolina Bagrin, șefa Direcției combaterea discriminării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării