main logo
445

Profesorii prezintă cu 40% mai puţine rapoarte

Reforma în învățământ demarată de autorități este implementată cu succes. Profesorii spun că sunt fericiţi că au scăpat de povara rapoartelor.

Profesorii prezintă cu 40% mai puţine rapoarteProfesorii prezintă cu 40% mai puţine rapoarte

Mesajul a fost transmis ministrului Educației, Monica Babuc, de șefii direcțiilor de învățământ, în cadrul unei ședințe de lucru, scrie publika.md.

"Sunt rezultate pozitive, cadrele didactice și cadrele manageriale din raion, în urma discuțiilor, au rămas mulțumite și pentru faptul că au avut posibilitatea să se expună și să participe la această debirocratizare", a declarat Silvia Matasă, șef Direcția Educație, raionul Făleşti. 

"Vedem și sensul ecologic al acestei probleme. Se pune problema ca multe din aceste documente să le elaborăm în format electronic", a spus Viorel Dandara, șef Direcția Educație, raionul Râşcani. 

Ministrul Educației a menționat că sunt totuşi unele raioane unde reforma nu a fost implementată până la capăt. Asta se întâmplă din cauza că profesorii nu au fost informați corect. 

"Acolo unde a existat o implicare serioasă a colegilor nostri din direcțiile de educație au creat sisteme de pași de cunoaștee pentru fiecare cadru didactic, lucrurile merg bine și foarte bine", a menţionat Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Acum cadrele didactice așteaptă definitivarea metodologiei, care va stabili numărul de ore exact pe care trebuie să-l petreacă la muncă. 

"Stipularea pentru ce se dau nouă ore, pentru ce se dau două ore jumătate sau o oră jumătate nu trebuie să fie stipulat așa de concret, pentru că activitatea profesorului este deviantă și el nu poate să-și limiteze timpul", a zis Ion Recean, şef Direcţia Educaţie, raionul Drochia. 

Reformele în Educaţie au fost lansate la sfârșitul anului trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării