main logo
450

Profesorii din Chișinău au marcat ziua profesională

Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ a fost marcată miercuri, 3 octombrie, la o ceremonie organizată de către Direcția generală educație, cultură, tineret și sport la Teatrul Național Mihai Eminescu.

Profesorii din Chișinău au marcat ziua profesionalăProfesorii din Chișinău au marcat ziua profesională

În deschiderea evenimentului, Rodica Guțu, șefa Direcției, a spus că a fi profesor este o vocație, iar sărbătoarea de astăzi îi aduce aminte de momentele frumoase pe care le-a avut cu elevii. Rodica Guțu a îndemnat pedagogii să-și unească eforturile pentru a le oferi copiilor nu doar carte, dar și pentru a-i învăța să fie fericiți, transmite Știri.md cu referire la IPN

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, a menționat că profesorii sunt cei care, cu multă străduință și dedicație, sunt în slujba tinerei generații, a cetățeanului de mâine. „Vă apreciem truda pe care o depuneți zi de zi. E foarte greu să găsești cuvinte de laudă, de apreciere, celor care își dedică întreaga suflare copiilor. Plecăciunile noastre pentru efort, dăruire şi dedicație”, a spus Angela Cutasevici.

Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Ghenadie Donos, a menționat că puține sunt acele cuvinte care să exprime toată recunoștința pentru tot ceea ce fac profesorii în schimbarea spre bine a tinerii generații și a viitorului acestei țări.

În cadrul ceremoniei, Direcția Educație, Tineret și Sport a oferit premii bănești profesorilor care au obținut performante deosebite în activitatea didactică. Mai mulți tineri profesori, care anul acesta s-au angajat în instituțiile de învățământ municipal, au primit în dar ghidul profesorului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării