337
0
Profesorii de la Prometeu nu sunt lăsați să intre pe teritoriu
337
0

Scandalul între fosta și actuala administrație a liceului „Prometeu” continuă și astăzi. Chiar dacă au ajuns cu negocierile până la Ministerul Educației, acest lucru nu i-a ajutat să găsească un numitor comun.

Recent, câțiva profesori nu au fost lăsați să intre pe teritoriul școlii, pentru că sunt de partea fostei conduceri a instituției, iar unii părinți spun că sunt presați să-și treacă copiii la liceul condus de noua administrație, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Domnul Haralambie este unul dintre părinții care recent ar fi primit mai multe e-mailuri prin care sunt rugați să-și ia copiii de la liceul fondat de fostul director Aurelian Silvestru și să-i înmatriculeze la Prometeu-Prim”, condus de noua administrație. Bărbatul spune că nu mai știe ce să facă în această situație.

HARALAMBIE BATOG, PĂRINTE: „De exemplu, pentru copiii mei, deja am semnat contractul cu „Prometeu Pro-Talent”.  Începând cu 1 octombrie, în incinta școlii de pe Iorga 2 vor rămâne doar acei de la „Prometeu-Prim””.

Iar doamna Zinaida este una dintre profesorii care au interdicția de a intra pe teritoriul instituției. Într-o zi a venit la lucru, însă nu a putut trece mai departe de poarta școlii, fiind oprită de pază.

ZINAIDA VÂRLAN, PROFESOARĂ DE LIMBĂ FRANCEZĂ: „Pe motiv că încăperile sunt ale lor. M-am pomenit că invitaseră o altă profesoară care să predea lecțiile de franceză în locul meu”.

Nu am reușit să discutăm cu fosta conducere a liceului, însă avocatul ce-i reprezintă interesele afirmă că situația trebuie soluționată în judecată.

VITALIE NAGACEVSCHI, AVOCAT: „Fondatorii să găsească un punct de pornire sau un status-quo care să asigure derularea normală a procesului de învățământ”.

În schimb, unul dintre fondatorii liceului, care face parte din noua conducere, susține că decizia de a limita accesul profesorilor a fost pentru binele elevilor.

ROMAN NICU, DIRECTOR INTERIMAR „PROMETEU-PRIM”: „Dumnealor militează pentru liceul „Pro-Talent” și militează relativ agresiv, atât în fața profesorilor, cât și în fața părinților. Li s-a solicitat practic să ia parte și să urce pe baricade.”

Iar despre presiunile invocate de părinții elevilor, administrația susține că este vorba doar despre o scrisoare deschisă, pentru a clarifica situația.

DANIELA ȘTERBEȚ, DIRECTOR ADJUNCT INTERIMAR PENTRU INSTRUIRE: „Noi am stabilit un termen pentru că suntem în imposibilitatea de a cunoaște exact care este situația. Nu am primit transferul documentelor, nu am intrat în posesia documentelor.”

La începutul lunii iulie, dupa 28 de ani de activitate, Aurelian Silvestru a fost demis din funcția de director al Liceului „Prometeu” din Chișinău, de către alți doi fondatori ai instituției. 

În semn de solidaritate, profesorii și-au dat demisia. Atunci, el a anunțat că a înregistrat un nou liceu, numit „Prometeu-Pro-Talent”, care va activa „cu aceiași profesori și cu aceiași elevi”, în aceeași clădire. Cazul a fost discutat și la Ministerul Educației.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter