main logo
449

Profesorii de informatică au primit burse de 25.000 de lei

Astăzi, 17 aprilie, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei s-a desfășurat ceremonia de premiere a finaliștilor Programului Burse de Excelență pentru profesorii în IT, ediția a IV-a.

Profesorii de informatică au primit burse de 25.000 de lei

Potrivit comunicatului, la eveniment a participat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici, transmite Știri.md.

„Programul ,,Burse de Excelență pentru profesorii în IT” reprezintă un suport financiar și logistic extrem de important în susținerea educației digitale din țara noastră, contribuind la încurajarea tinerilor profesori de informatică, mai ales a celor din zonele rurale, de a se implica activ în procesul de formare a competenţelor digitale ale elevilor, dezvoltarea capacităţilor de utilizare a instrumentelor şi resurselor TIC și integrarea eficientă a tehnologiilor informaționale în procesul educațional”, a menționat Angela Cutasevici.

 În acest an, la concurs au participat 40 de profesori de informatică din 20 de regiuni ale țării. 

În rezultatul evaluării dosarelor depuse, au fost selectați 25 de finaliști, care vor beneficia de burse în valoare de 25.000 de lei fiecare. De asemenea, câștigătorii vor primi și câte un laptop.

Menționăm că, Programul „Burse de Excelență pentru profesorii în IT” este implementat de către Centrul de Informații Universitare, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Grupul țintă al programului sunt profesorii de informatică din gimnazii și licee, cu vârsta de până la 40 de ani inclusiv. 

Scopul proiectului este de a promova și susține educația digitală pe filiera încurajării profesorilor de informatică, astfel încât aceștia să se angajeze plenar în instituțiile de învățământ general din țară. 

Până în prezent, prin intermediul programului au beneficiat de burse alte 70 de cadre didactice, care în prezent își continuă activitatea didactică în gimnaziile și liceele din regiunile Republicii Moldova. 

În total, finaliștii celor patru ediții instruiesc aproximativ 46.000 de elevi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării