main logo
3504

Profesori din București le predau limba română elevilor de la Sângerei

Un grup de profesori de la Liceul teoretic „Alexandru Vlahuță” din București predă limba română elevilor din Liceul teoretic „Olimp” din orașul Sângerei, Republica Moldova.

Profesori din București le predau limba română elevilor de la SângereiImagine simbol

Acțiunea este parte a proiectului „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, transmite Știri.md, cu referire la ipn.md.

Proiectul este derulat din luna aprilie și până în octombrie 2024. Potrivit lui Gabriel Rizea, directorul Liceului teoretic „Alexandru Vlahuță” din București, sector 1, inițiativa a fost pornită odată cu semnarea unui acord între cele două licee, în septembrie anul trecut. 

„Am dorit să oficializăm dorința noastră de a desfășura activități comune pentru a crea o comunitate educațională prin care să implementăm excelența în educație. Pe scurt, odată cu prezența fizică, dincolo de cea online, a profesorilor de la Liceul „Alexandru Vlahuță” la catedră, în Liceul „Olimp”, elevii și profesorii din unitatea de învățământ din Sângerei vor beneficia direct de angajamentul nostru de a consolida această punte educațională peste Prut”, a precizat Gabriel Rizea.

Prezentă la Sângerei, coordonatoarea proiectului „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!”, Diana Panaite, a precizat că interacțiunea prietenoasă și deschisă aduce deja un plus de valoare incomensurabil atât pentru beneficiarii primari ai actului educațional, cât și pentru întreaga comunitate. 

„Acest contact va avea efecte benefice multiple, deoarece participanții, elevi și profesori, vor împărtăși experiențele cu familiile lor, colegi și alți profesori, dar și cu alți membri ai comunităților din care fac parte”, a mai spus Diana Panainte.

În cadrul proiectului s-au desfășurat activități de formare profesională pentru cadrele didactice, schimb interdisciplinar, întâlniri între elevi din cele două țări, toate cu scopul promovării valorilor comune românești și ale Uniunii Europene și multe altele.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării