main logo
511

Profesori de pe ambele maluri ale Nistrului, instruiți despre egalitatea de gen

Profesori de pe ambele maluri ale Nistrului au abordat subiectul egalității între femei și bărbați în cadrul unui seminar cu genericul: „Atenție, vedem totul!”, desfășurat la Tiraspol.

Profesori de pe ambele maluri ale Nistrului, împreună la un seminar

Evenimentul a fost organizat de către Institutul pentru Democrație, împreună cu Asociația Culturii Bulgare „Rodoliubeț” din satul Parcani din stânga Nistrului și Centrul pentru Promovarea și Protecția Drepturilor Femeilor Tinere, relatează Știri.md cu referire la IPN.

Moderatoarea evenimentului, Oxana Alistratova, președinta organizației publice „Interacțiunea” din Tiraspol, le-a vorbit participanților despre egalitate, justiție, responsabilitate și dezvoltarea abilităților de promovare a egalității de gen și a lidershipului femeilor.

Institutul pentru Democrație menționează într-un comunicat de presă că participanții au avut ocazia să primească nu doar informații teoretice, dar și să participe la jocuri interactive. De asemenea, au aflat că atingerea egalității de gen este extrem de importantă pentru asigurarea dezvoltării și stabilității durabile. În țările unde diferența de atitudine față de femei și bărbați este mare există o probabilitate mai mare de conflicte interne și externe, în timp ce acele state unde predomină egalitatea de gen sunt predispuse la o mai mare stabilitate și pace.

Participarea semnificativă a femeilor la rezolvarea conflictelor și promovarea păcii sporește probabilitatea obținerii unor rezultate mai bune. Potrivit raportului UN Women, în cazul acordurilor de pace în care sunt implicate femeile probabilitatea ca documentele să fie în vigoare timp de 15 ani este cu 35% mai mare. Egalitatea de gen are și importanță economică. Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, asigurarea egalității de gen în ceea ce privește oportunitățile economice contribuie la o creștere economică mai mare, iar conform raportului UN Women, egalitatea economică a femeilor are un efect benefic asupra afacerilor.

În timpul instruirii, majoritatea participanților au fost de acord că, din păcate, egalitatea de gen în Republica Moldova este încă departe de normele democratice. Totodată, egalitatea de gen este foarte importantă pentru edificarea unei societăți stabile și prospere în Moldova. Coeziunea socială, pacea și prosperitatea statului sunt imposibile fără egalitate socială.

Evenimentul a fost finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului de măsuri de consolidare a încrederii (CBM IV), și co-finanțat de Guvernul Suediei și UN Women în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor). Coordonatorul proiectului, Institutul pentru Democrație, este o organizație publică înregistrată în ianuarie 2007.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării