main logo
3765

Profesoara care a băgat 3 oameni în spital: Accident din greșeală

O profesoară de chimie din Căușeni a ajuns cu arsuri la spital, după ce s-a stropit întâmplător cu acid sulfuric.

Profesoara care a băgat 3 oameni în spital: Accident din greșealăColaj: știri.md

Femeia făcea ordine, când sticla cu substanță toxică a căzut și s-a spart, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Alte 3 persoane s-au intoxicat și au avut nevoie de ajutorul medicilor.

Nina Bocancea este profesoară de chimie de mai bine de 30 de ani. 

Femeia povestește că de Sfântul Vasile, în timpul pauzei, făcea ordine în laborator. În timp ce ștergea praful de pe câteva recipiente a atins întâmplător o sticlă cu acid sulfuric, care a căzut și s-a spart.

Nina Bocancea: “- Din greșeală am răsturnat o sticlă cu acid sulfuric, a căzut jos și s-a spart aruncând stropi pe mine. Am ieșit, am făcut primul ajutor, nu s-a întâmplat nimic grav, cât o arsură la mâna. Am peste 30 ani de experiență, dar așa din greșeală, a fost un accident”.

În urma incidentului, încă 3 persoane, o altă profesoară, o laborantă și o femeie de serviciu, au avut de suferit și au ajuns la spital. 

Acestea s-au intoxicat, spun medicii.

„Pacienta a fost internată pentru tratament în secția traumatologie și până la moment urmează tratament. Starea ei este de gravitate medie. Alte 3 paciente s-au adresat în ziua următoare, cu diagnostice de intoxicație cu vapori de acid”.

Ulterior, la etajul trei unde a avut loc incidentul nu au mai avut loc ore, iar elevii au fost mutați în clasele de la etajul unu și doi.

“Elevii firește că nu au avut de suferit, în ziua de ieri fără ca să știm că este toxic noi am blocat accesul la etajul 3 și am întreprins măsurile adecvate”.

Au fost sesizați specialiștii de la Centrul de Sănătate Publică din Căușeni, dar și de la Direcția Situații Excepționale, care au mers la școală, pentru a întreprinde măsuri de lichidare a unor eventuale consecințe.

“La fața locului au intervenit echipa de intervenție din cadrul unității salvatori și pompieri Căușeni. Au fost echipați corespunzător pentru a proteja organele respiratorii și ale pielii, au fost efectuate lucrări de înlăturare și neutralizare a substanțelor chimice”.

Totodată, în urma incidentului toți profesorii și cei din personalul tehnic au fost instruiți încă o dată despre normele de siguranță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării