main logo
1516

Procurorul Vinițchi, controlat de ANI după investigația privind casa sa

Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat după ce portalul Anticoruptie.md a arătat în cadrul unui articol că procurorul Pavel Viniţchi îşi construieşte casă într-un parc de pe malul lacului Ghidighici, care pare să aibă cel puţin 200 de metri pătraţi, deşi omul legii susţine în declaraţia de avere şi interese personale că ar avea puţin peste 79 de metri pătraţi.

Procurorul Vinițchi, controlat de ANI după investigația privind casa saFoto: anticoruptie.md

Maria Dastic, ofițer de presă la ANI, ne-a comunicat că președinta Autorității, Rodica Antoci, a semnat o sesizare din oficiu în cazul acuzatorului de stat, transmite Știri.md cu referire la Anticoruptie.md.

„În dimineața zilei de marți a fost semnată o sesizare din oficiu pe marginea acestui articol. Potrivit legii, inspectorul de integritate căruia îi va reveni această autosesizare are termen de până la 15 zile să analizeze informația și să decidă dacă inițiază un control în privința procurorului”, a declarat Maria Dastic pentru portalul Anticoruptie.md.

Portalul Anticoruptie.md a scris în cadrul unui articol că procurorul Pavel Viniţchi îşi construieşte casă într-un parc de pe malul lacului Ghidighici. Imobilul nefinalizat este înregistrat pe numele Rodicăi Viniţchi, soţia procurorului. Conform declaraţiilor de avere şi interese personale, semnate de omul legii, aceasta de mai mulţi ani nu este angajată în câmpul muncii şi nu are venituri.

Imobilul a fost procurat în mai 2020 de la judocanul Oleg Creţul, nivelul finalizării construcţiei fiind de 10 la sută.

Pavel Viniţchi a raportat în declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2020 că achiziţia l-a costat 134.537 de lei, puţin peste 6.400 de euro, asta în timp ce prețul de piață trece de 100.000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării