main logo
1863

Procurorul din Chişinău care încalcă legea antifumat. Ce riscă

Cazul procurorului Nicolae Gurev, surprins acum două săptămâni în timp ce fuma şi înjura în faţa oficiului Râşcani al Procuraturii Chişinău, a ajuns în vizorul Inspecției procurorilor.

Ce riscă procurorul din Chişinău care încalcă legea antifumatProcurorul din Chişinău care încalcă legea antifumat. Ce riscă. Foto: crimemoldova.com

Vasile Godoroja, inspector în cadrul Inspecţiei procurorilor, a comunicat pentru CrimeMoldova că mai întâi urmează să se stabilească dacă sunt abateri în comportamentul procurorului Gurev. „Dacă vom constata abaterea disciplinară, atunci vom transmite dosarul Colegiului disciplinar de pe lângă Consiliul Superior al Procurorilor, cu propunerea de a sancţiona procurorul. Sancţionarea ţine de competenţa Colegiului disciplinar”, a precizat Godoroja.

Reprezentantul Inspecţiei procurorilor a mai declarat că nu este tolerată nicio abatere disciplinară din partea procurorilor şi că Inspecţia se autosesizează la toate materialele publicate în presă şi examinează orice plângere privind comportamentul procurorilor.

Procurorul Nicolae Gurev a fost surprins în timp ce fuma în faţa oficiului Râşcani al Procuraturii Chişinău, încălcând astfel prevederile Legii privind controlul tutunului.

Mai mult, omul legii a aruncat ţigara fumegândă pe pragul instituţiei. Procurorul s-a arătat vădit deranjat când i s-a făcut observaţie că fumează într-un loc interzis şi a înjurat.

Legea prevede o amendă contravenţională de la 1.000 la 3.000 de lei pentru cei care fumează în locurile interzise. Responsabilitatea constatării şi sancţionării acestor fapte cade în sarcina Poliţiei.

Citește și: 

Cum un procuror din Chişinău încalcă legea antifumat

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării