main logo
1209

Procurorul care a închis pe 5 ani un nevinovat a fost achitat

Lilian Cociu, procurorul judecat pentru tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate a fost achitat de instanța de judecată, într-un dosar examinat la Judecătoria Chișinău din august 2017.

Procurorul care a închis pe 5 ani un nevinovat a fost achitatFoto: zdg.md

Împreună cu procurorul a fost declarat nevinovat și polițistul Victor Ababii, judecat pentru falsificarea unor acte procesuale în același dosar, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Sentința a fost pronunțată luni, 7 octombrie, de judecătorul Grigore Manoli. 

ZdG a scris anterior că, în ultimul an, magistratul a amânat de câteva ori pronunțarea sentinței, reluând de fiecare dată cercetarea judecătorească.

„Sentința încă nu a fost redactată, fiind pronunțat doar dispozitivul. Dar, ambii inculpați au fost achitați. S-a considerat că nu sunt elemente ale infracțiunii în acțiunile lor”, a precizat, pentru ZdG, procurorul care a gestionat dosarul, Ruslan Lupașcu. 

„Sunt rezervat în declarații până nu vedem sentința motivată, dar, cel mai probabil, este clar, sentința va fi contestată. Trebuie să vedem motivarea pentru a spune cu certitudine cum vom proceda”, a afirmat procurorul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării