main logo
520

Procurori: Peste 200 de moldoveni au ajuns victime ale traficanţilor

Peste 200 de moldoveni au ajuns victime ale traficanţilor de la începutul anului. Printre ei sunt atât adulţi, cât şi copii.

Procurori: 200 de moldoveni au ajuns victime ale traficanţilorNumărul cazurilor de trafic de fiinţe umane din țara noastră, în scădere

Potrivit procurorilor, în primele nouă luni au fost înregistrate 216 infracţiuni privind traficul de fiinţe umane, cu şase cazuri mai puţine decât în perioada similară din 2017, transmite Știri.md.

Procurorii au expediat în judecată 117 de cauze penale ceea ce constituie o majorare cu 18 procente faţă de anul trecut.

Datele Procuraturii Generale mai arată că în 107 dosare, victime ale traficului de fiinţe umane au fost adulţii, iar în alte 26 de cazuri - minori.

În această perioadă procurorii au expediat în judecată 117 cauze penale din această categorie, ceea ce constituie o majorare cu 18% faţă de perioada analogică a anului 2017. Din ele, în instanţele de judecată au fost expediate 47 cauze de trafic de fiinţe umane şi 20 cauze de trafic de copii.

De asemenea, procurorii au urmărit penal şi au deferit justiţiei 5 cauze penale vizând infracţiuni de trafic de fiinţe umane comise de grupuri criminale organizate.

Potrivit statisticilor, în perioada ianuarie-septembrie, judecătorii au condamnat 37 de infractori pentru trafic de fiinţe umane. Instanţele de judecată au confiscat mai multe bunuri folosite la comitrea infracţiunilor. În total, procurorii au aplicat sechestru pe 4 apartamente din Capitală, 13 terenuri agricole, 5 maşini şi mai bine de 2 milioane lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării