main logo
1290

Procuror din Chişinău, filmat repetat cum încalcă Legea antifumat

Procurorul Nicolae Gurev a fost surprins repetat în timp ce fuma într-un loc interzis, în fața oficiului Râșcani al Procuraturii Chișinău.

Procuror din Chişinău, filmat repetat cum încalcă Legea antifumat

Văzând că este filmat, omul legii s-a grăbit să plece. La întrebările adresate, procurorul a răspuns că nu fumează, iar din țigară pur și simplu iese fum. Toamna trecută, Nicolae Gurev la fel a fost surprins în timp ce fuma în fața oficiului Râşcani al Procuraturii Chişinău și cum a aruncat ţigara fumegândă pe pragul instituţiei, transmite Ştiri.md cu referire la Anticorupţie.

După ce cazul a ajuns în presă, s-a autosesizat Inspecția procurorilor, însă Consiliul de Disciplină și Etică l-a deculpat pe Gurev pe motiv că fapta sa „nu constituie o abatere disciplinară”.

Potrivit modificărilor la Legea privind controlul tutunului, intrate în vigoare la 31 mai 2016, fumatul este interzis în toate spaţiile publice deschise, administrate de autorităţile publice centrale şi locale, inclusiv pe teritoriile aferente, precum şi în raza de 10 metri de la intrarea în spaţiile publice închise, inclusiv în locurile de uz comun și la locurile de muncă, de la ferestrele care se deschid şi, de la locurile sau instalaţiile de captare a aerului pentru spaţiile publice închise şi pentru locurile de muncă.

Legea prevede o amendă contravenţională de la 1.000 la 3.000 de lei pentru cei care fumează în locurile interzise. Responsabilitatea constatării şi sancţionării contravenţionale a acestor fapte cade în sarcina poliţiei. Poliția nu s-a autosesizat în cazul procurorului Gurev.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării