main logo
1835

Procuror anticorupție, reținut de colegi cu 1.500 de euro mită

Un procuror anticorupție a fost reținut în seara zilei de 9 octombrie de colegii săi, fiind suspectat de corupere pasivă.

Procuror anticorupție, reținut de colegi cu 1.500 de euro mită

Despre acest fapt a comunicat ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, pentru Știri.md.

Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție, care a fost reținut ieri-seara, este bănuit că ar fi estorcat 1.500 de euro de la reclamant, un polițist care era acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu. 

Procurorul a fost reținut în timp ce primea banii de la persoana care a scris plângerea la PA, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Cauza penală a fost pornită pe faptul de corupere pasivă de către o persoană cu funcție de demnitate publică înaltă, a declarat șeful PA, Viorel Morari.

S-a constatat că procurorul reținut a avut o întâlnire cu reclamantul, la data de 8 octombrie, în afara Procuraturii Anticorupție, lângă un local din sectorul Botanica.

„Procurorul i-a formulat cererea de estorcare a banilor, în valoare de 1.500 de euro, pentru a primi o decizie favorabilă în cauza penală în gestiunea sa”, a oferit detalii Viorel Morari.

Procurorul învinuit a fost reținut în flagrant în seara de ieri, 9 octombrie, la orele 21:30. Acesta a fost plasat pentru 72 de ore în incinta izolatorului de detenție provizorie a Centrului Național Anticorupție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării