main logo
7386

Procuratura solicită arestarea și anunțarea în căutare a lui Veaceslav Platon

Procuratura Anticorupție (PA) solicită arestarea și anunțarea în căutare a lui Veaceslav Platon, după ce acesta nu s-a prezentat la ședința de judecată privind rejudecarea dosarului în care este acuzat de ”corupere activă” și ”escrocherie”.

Procuratura solicită arestarea și anunțarea în căutare a lui PlatonFoto: știri.md

Potrivit Procuraturii, solicitarea este bazată pe faptul că Poliția de Frontieră a confirmat faptul că Platon nu se află pe teritoriul țării, transmite Știri.md.

Examinarea demersului procurorului este fixată pentru astăzi, 2 august, ora 16:00 la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Procuratura mai menționează că în această dimineață urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detașamentului cu Destinație Specială ”Pantera” al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, care asigurau paza și escortarea acestuia în instanțele de judecată. 

De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acțiuni la trei companii de asigurare, deținute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deținuți pe conturile companiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării