main logo
611

Procuratura se teme că Gheorghe Petic putea influența judecătorii de la Ungheni. Ce motive a invocat

Procuratura Generală a cerut, iar Curtea Supremă de Justiție a acceptat, strămutarea examinării cauzei penale pe numele lui Gheorghe Petic, învinuit de viol, de la Judecătoria Ungheni la Judecătoria Orhei, sediul Central.

Procuratura se teme că Petic putea influența judecătorii de la Ungheni

Procurorii și-au argumentat solicitarea prin faptul că Petic, care deține funcția de șef al Organizației Teritoriale Ungheni a „Partidului Platforma Demnitate și Adevăr” a ocupat în ultimii 8 ani până la concedierea sa din mai 2016, funcţii importante în organele de drept din or. Ungheni (printre cele mai importante fiind cele de şef catedră şi şef adjunct al Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră), iar în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu a interacţionat cu reprezentanţi ai altor organe de drept, inclusiv ai autorităţii judecătoreşti, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Conform informațiilor dintr-o încheiere a CSJ din 16 noiembrie 2018, La 15 noiembrie 2018, Igor Popa în rol de procurorul general interimar (pe perioada absenței lui Eduard Harunjen), a înaintat cerere de strămutare a judecării cauzei penale privind învinuirea lui Gheorghe Petic de săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 171 alin. (1) Cod penal, de la Judecătoria Ungheni, sediul central, la o altă instanţă egală în grad, pentru examinarea acesteia în fond.

Citiți continuarea pe Zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării