main logo
581

Procuratura a pornit un dosar penal privind tragedia din parcul Alunelul

Procuratura Chișinău, oficiul Buiucani, a pornit un dosar penal pentru neglijență în serviciu a persoanelor publice, soldată cu decesul unei fetițe de doi ani, în Parcul „Alunelul” din Chișinău.

Procuratura a pornit un dosar penal privind tragedia din parcul AlunelulFoto: procuratura.md

"Procuratura Chișinău, oficiul Buiucani, informează că, urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligațiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracțiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal", menționează Procuratura Generală, transmite Știri.md.

Reamintim că sâmbătă un copac a căzut peste căruciorul în care se afla o copilă de doi ani.

Fetița a fost transportată în Secția de Reanimare a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii, însă din cauza traumelor suferite aceasta a decedat în aceeași zi.

Primarul Ion Ceban a dispus suspendarea din funcție a directorului întreprinderii municipale „Spații Verzi” până la finalizarea anchetei interne.

Totodată, după producerea tragediei, Primăria Chișinău dă vina pe Agenția de Mediu care nu ar fi permis mai multe defrișări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării