main logo
866

Procuratura: 60 de persoane au statut de învinuit în dosarul frauda bancară

La moment, peste 60 de persoane au statut de învinuit în dosarul frauda bancară. Despre aceasta anunță Procuratura Anticorupție, după ce, la data de 2 noiembrie 2022, procurorii i-au adus la cunoștință lui Vladimir Andronachi ordonanța de punere sub învinuire în dosar.

Procuratura: 60 persoane au statut de învinuit în dosarul frauda bancară

Investigațiile în această cauză vizează fapte infracționale săvârșite de către mai multe grupuri criminale organizate parte a unei organizații criminale, în perioada 2010-2015, la cauza penală de bază fiind conexate mai multe cauze, transmite Știri.md.

La moment, în cauza penală frauda bancară, Procuratura Anticorupție, cu suportul ARBI, a aplicat sechestre pe active în valoare de circa 6,4 miliarde de lei, inclusiv în afara Republicii Moldova, pentru recuperarea prejudiciului cauzat ca rezultat al realizării fraudei.

În perioada 2020-2022, procurorii au finalizat urmărirea penală în nouă cauze penale și opt dintre acestea au fost trimise în instanța de judecată, 15 persoane având statut de inculpat (un deputat, un ex-guvernator, un ex-viceguvernator și un șef de departament din cadrul Băncii Naționale a Moldovei, ex-președintele interimar al Băncii de Economii, ex-președintele interimar al BC ”Banca Socială”, ex-președintele BC ”Unibank” SA, doi contabili și alte persoane).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării