main logo
2795

Procesul de votare va fi încheiat de alegătorii din Canada. La ce oră

Ultimii care vor vota la alegerile din 20 octombrie sunt moldovenii din Canada. În două secții de votare, din Calgary și Vancouver, votul se încheie mâine dimineață la 07:00, ora Chișinăului.

Procesul de votare va fi încheiat de alegătorii din Canada. La ce orăFoto: ipn.md

Pentru scrutinul prezidențial și referendumul republican constituțional, Comisia Electorală Centrală a deschis în diasporă 231 de secții în afara țării, în 37 de țări, trei dintre acestea fiind dedicate votului prin corespondență, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În diasporă au votat 235.000 de alegători.

Știri.md amintește că secțiile de votare din Republica Moldova s-au închis pentru alegători la ora 21:00. Totuși, autoritățile electorale au anunțat că la secțiile din București și din Federația Rusă, votarea a fost prelungită cu două ore. Respectiv, acestea au fost deschise până la ora 23:00.

Potrivit datelor oficiale prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), până la ora 21:00, la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 au participat peste 1.500.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, ceea ce reprezintă 51,40% din numărul total de alegători incluși pe listele electorale. 

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot au mers la urnele de vot pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani.

Totodată, cetățenii au fost chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii au mers la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Citește și:

Referendum 2024. Rezultate preliminare: Cum a votat majoritatea moldovenilor

Date preliminare: Sandu și Stoianoglo s-ar putea duela în turul II

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării