main logo
505

Procedura propusă examinării contestațiilor depuse la ANRCETI

Deciziile privind cererile prealabile de contestare depuse la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) vor fi adoptate de președintele Consiliului de soluționare a disputelor.

Procedura propusă examinării contestațiilor depuse la ANRCETIExaminarea contestațiilor depuse la ANRCETI. Care e procedura propusă

Propuneri membrilor structurii vor avea caracter de recomandare. Prevederea se conține în Regulamentul privind organizarea și funcționarea Consiliului, propus pentru consultări publice, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Potrivit documentului, Consiliul examinează cererile prealabile de contestare, conform procedurii prealabile în contenciosul administrativ, depuse de persoana controlată la ANRCETI. Președintele Consiliului va fi directorul Agenției, care este în drept să delege funcţia de preşedinte al Consiliului unuia dintre adjuncţii săi.

Conform Regulamentului, după recepţionarea cererilor prealabile de contestare, secretariatul ANRCETI asigură înregistrarea acestora şi comunică imediat, în aceeaşi zi, secretarului Consiliului şi persoanei care a depus cererea prealabilă de contestare numărul de înregistrare acordat. Preşedintele Consiliului, în aceeaşi zi, dispune distribuirea pentru membri a materialelor aferente controlului contestat şi cererii prealabile, cu stabilirea datei de întrunire în şedinţă.

Examinarea şi emiterea deciziei pe marginea cererii prealabile de contestare se realizează în termenele indicate în art. 30 alin. (2) din Legea privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător, adică în termen de până la zece zile lucrătoare, cu anumite excepții.

Persoana care a depus cererea prealabilă de contestare are dreptul de a participa şi a-şi expune cerinţele în cadrul şedinţei Consiliului. La şedinţa Consiliului are dreptul să participe şi inspectorul implicat în control, care poate prezenta poziţia şi argumentele sale referitoare la subiectul examinat de către Consiliu. În lipsa contestatarului şi/sau a inspectorului, materialele sunt prezentate de către secretarul Consiliului.

Şedinţele se consideră deliberative dacă la ele participă cel puţin 2/3 din membrii Consiliului. Şedinţele Consiliului se desfăşoară chiar dacă la acestea lipsesc unii membri sau persoana care a depus cererea.

Deciziile privind cererile depuse sunt adoptate de preşedintele Consiliului după examinarea şi expunerea opiniei de către membrii Consiliului, propunerile acestora având caracter de recomandare. Preşedintele Consiliului adoptă decizia la sfârșitul şedinţei sau, dacă sunt necesare unele examinări suplimentare, efectuarea expertizei sau prezentarea unor probe suplimentare, poate dispune convocarea unei şedinţe suplimentare a Consiliului.

Decizia cu privire la rezultatele examinării cererii prealabile de contestare poate fi contestată în instanţa de contencios administrativ în termenele şi în condiţiile prevăzute de Codul administrativ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării