main logo
788

Procedura de desemnare a procurorului general la CSP ar putea fi suspendată

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-au întrunit astăzi pentru a analiza dosarele celor patru candidați care au fost preselectați de comisia Ministerului Justiției pentru ocuparea funcției de procuror general.

Procedura de desemnare a procurorului general la CSP poate fi suspendatăFoto: tv8.md

Șefa CSP-ului, Angela Motuzoc a anunțat că au fost depuse mai multe contestații din partea candidaților care au participat la concurs, care urmează a fi examinate, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

În plus, candidatul Eduard Bulat a sesizat Autoritatea Națională de Integritate pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese de către unii membri ai comisiei și a solicitat CSP-ului să suspende toate procedurile de examinare a dosarelor și desemnare a procurorului general, până la examinarea contestațiilor și până se va pronunța ANI.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că și ieri a parvenit o cerere prealabilă de la un candidat, care a fost transmisă secretarului comisiei.

Membrii CSP discută în aceste clipe cu ușile închise. Ei urmează să analizeze dosarele celor patru candidați la funcția de procuror general.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării