main logo
526

Problemele romilor din penitenciare: Discriminare și stigmatizare

34 de femei de etnie romă, care sunt deținute la Penitenciarul nr.7 - Rusca, au fost vizitate de directorul executiv al Coaliției "Vocea Romilor", Marin Alla, și reprezentantul Primăriei Hâncești.

Problemele romilor din penitenciare: Discriminare și stigmatizareFoto: ANP/Facebook

Probleme discutate țin de eliminarea și neadmiterea oricăror forme de discriminare și stigmatizare, antrenarea în procesul educațional, angajarea în câmpul muncii, menținerea legăturii cu membrii familiei și documentarea cu acte de identitate valabile, transmite Știri.md.

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Liuba Jignea-Suveica, a salutat desfășurarea reuniunii, menționând asupra importanței ei în vederea identificării de soluții pentru problemele cu care se confruntă populația de etnie romă din instituțiile penitenciare.

La finalul întrunirii, Marin Alla și-a exprimat intenția și disponibilitatea în acordarea suportului necesar pentru favorizarea incluziunii sociale și susținerea populației de etnie romă din penitenciare.

Actualmente, în instituțiile penitenciare din țară își ispășesc pedeapsa 236 de persoane de etnie romă din numărul total de persoane aflate în sistemul penitenciar.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării