main logo
760

Probleme la construcția drumului Ungheni–Chișinău. Muncitorii, în grevă de trei zile

Mai mulți angajați ai companiei Evrascon JSC, care efectuează lucrări de reparație a drumului Ungheni–Chișinău, se plâng că nu și-au primit salariile de jumătate de an.

Probleme la construcția drumului Ungheni–Chișinău. Muncitorii, în grevă

Mai mult, muncitorii sunt îngrijorați că nu își vor primi, în general, lefurile întrucât angajatorul are datorii enorme față de furnizorii de materiale de construcții și alte companii. În semn de protest, oamenii au intrat în grevă, transmite Știri.md cu referire la Anticoruptie.md.

„De sâmbătă suntem în grevă. Am făcut un demers către administrația companiei și am anunțat șefii de șantier. Am fost, luni, la Direcția care monitorizează raporturile de muncă în raionul Ungheni. Nu am putut să vorbim cu nimeni, sunt în concediu. Marți, intenționăm să mergem la Chișinău, la Inspectoratul General al Muncii. Nu știm ce să mai facem, nu mai putem să lucrăm în asemenea condiții”, ne-a declarat un muncitor care a solicitat anonimatul.

Centrul de Investigații Jurnalistice a solicitat detalii despre contractele privind construcția acestui drum de la Administrația de Stat a Drumurilor, însă o angajată a acestei structuri a spus că nu știe nimic despre aceste probleme și că licitația a fost câștigată de o companie europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării