main logo
1239

Probleme cu asfaltarea la Chișinău: Cum sunt plombate gropile străzilor

Au început lucrările de injectare a gropilor de pe străzile municipale, în special a celor care sunt căi de acces spre oraș.

Probleme cu asfaltarea la Chișinău: Cum sunt plombate gropile străzilorColaj: știri.md

Potrivit șefului interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, în prezent sunt injectate cu asfalt găurile de pe podul Viaduct, podul Mihai Viteazul și estacada Sângera. Șoseaua Petricani, în intervalul Poltava – Cercul Supraten, este prelucrată în totalitate. La fel, și centrul de acces spre comuna Budești. La noapte se va lucra pe str. Muncești și bd. Dacia. Informația a fost comunicată la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Vitalie Mihalache a precizat că licitația a fost finalizată pe 29 aprilie, existând contestații. În următoarele săptămâni, dacă procesul decurge cum trebuie, ar trebui să înceapă lucrările de plombare a găurilor mai mari, care nu pot fi remediate prin intermediul injectării.

Tronsoanele care urmează să fie reparate vor fi publicate pe pagina primăriei și a Direcției, pentru a informa orășenii și a evita ambuteiajele.

Vitalie Mihalache a mai spus că în curând vor începe lucrările pe str. Belinski, în contextul posibilității de a lansa o nouă rută de troleibuz. Proiectul liniei de contact a str. Columna, pe care se va deplasa transportul public, este în fază finală de implementare.

Ion Ceban, primarul capitalei, a completat că deși a fost finalizată licitația pentru procurarea asfaltului cald, continuă să existe probleme la nivel central privind tranziția la standardul european.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării