main logo
624

Problema viermilor din apa din Floreni pare să rămână

În apa care curge prin robinetele de la Floreni, raionul Anenii Noi, continuă să mișune viermi. Cel puțin asta declară mai mulți locuitori ai localității, care susțin că problema s-a agravat în ultima perioadă.

Problema viermilor din apa din Floreni pare să rămână

Unul dintre ei a înregistrat un filmuleț care indică prezența viermilor într-un filtru de apă, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Duminică, mai mulți localnici au participat la o adunare sătească, unde au semnat o rezoluție prin care cer audieri publice cu participarea primarului. 

Edilul spune că problema viermilor a fost rezolvată, iar discuțiile iscate în jurul apei din localitate sunt provocate de interese politice.

Aceiași viermi apar într-o altă fotografie recentă, făcută de unul dintre localnici.

Pentru a discuta problema apei din Floreni, duminică, 12 mai, a fost convocată o adunare sătească la care primarul Alexandru David nu s-a prezentat.

Un grup de locuitori au adoptat o rezoluție pentru a chema primarul la audieri publice. Pentru ca inițiativa să devină realitate, aceasta trebuie să fie aprobată de consiliul sătesc.

La scurt timp după adunarea sătească, autoritățile locale au plasat anunțuri prin care informează locuitorii Floreniului despre începerea lucrărilor de dezinfecție a bazinului de acumulare și a rețelei de distribuție a apei din localitate.

Unul dintre localnici, Igor Hîncu (n. r. - fost director al Agenției „Apele Moldovei”) susține însă că autoritățile s-au apucat să dezinfecteze sursele de apă din partea satului unde nu sunt viermi în apă. Acesta este acuzat de primar că încearcă să scoată dividende politice din situația creată, întrucât intenționează să candideze la funcția de primar al localității.

Primarul de Floreni, Alexandru David, a declarat că problema viermilor din apa din Floreni a fost rezolvată, iar viermii din apă au apărut în urma unor lucrări executate de un localnic, și nu din sondele din localitate. 

„O persoană fizică a săpat la canalizarea individuală, care mergea peste apeduct. Dar noi căutam și nu găseam unde-i pricina. Dar viermii nu-s din sonde, că a fost și medicina preventivă și a luat probe”.

Edilul a menționat că apa din Floreni nu este potabilă, ci menajeră, și că aceasta ar fi conformă standardelor de calitate: „Noi apă potabilă procurăm pentru grădiniță, pentru școală”.

„Au fost astăzi de la Centrul de Medicină Preventivă raional, au luat probe și au constatat că nu e adevărat ce spun ei. Acela e un candidat la primar împins de Valeriu Munteanu (n. r. - fostul primar de Floreni și ministru al Mediului din partea PL). E un fals politic, ei se pregătesc de alegerile locale care se apropie. E un PR pe care-l face Valeriu Munteanu”, ne-a spus primarul, menționând că toate actele care dovedesc că apa este conformă normelor legale pot fi consultate la conducerea întreprinderii Floreni-Service, responsabilă de rețeaua de apeduct din sat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării