main logo
1462

Problema transportului public din Capitală, nerezolvată de ani de zile

O problemă veche de ani de zile așa și nu își găsește rezolvarea în Capitală. De cum începe anul școlar, călătoria cu transportul public devine un mare chin.

Problema transportului public din Capitală, nerezolvată de ani de zile

Oamenii se înghesuie în troleibuzele insuficiente și în microbuzele murdare, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Șeful direcției transport susține soluția e  fie cumpărate autobuze, dar deocamdată este de nerealizat pentru  nu sunt bani.

Era în jurul orei șapte când, la o stație de pe strada Uzinelor, a ajuns troleibuzul de pe ruta numărul șapte. Oamenii care așteptau acolo, s-au îmbulzit încapă în vehicul. 

Aceeași situație era și la stația de pe strada Mircea cel Bătrân. Microbuzul numărul 116 a venit atât de încărcat încât lumea era lipită de geam, iar câțiva copii erau prinși în înghesuială. Totuși, ușa s-a deschis și alți oameni au urcat. 

Această femeie, care vine de la Stauceni, spune  trebuie  se trezească cu 40 de minute mai devreme pentru a ocupa un loc în troleibuz.

Iar când nu încape și trebuie  ajungă la timp la serviciu, această femeie apelează la taxi. 

Dar aceasta nu e o soluție pentru toți

Și dacă vara s-a mai putut respira în transport, de când au revenit la studii elevii și studenții, este un adevărat calvar. Această mamă ne-a spus  nu-și urcă băiatul în microbuzele supraaglomerate. 

Unii propun soluții pentru această problemă, alții consideră autoritățile ar trebui  regândească întreaga schemă a transportului public. 

Șeful direcției de transport, Adrian Boldurescu, susține că în ultimii șase ani, numărul microbuzelor a scăzut de la peste o mie până la circa 600. 

“Dacă municipalitatea găsește bani, ar trebui să cumpere autobuze”.

Ultimele 31 de autobuze au fost aduse în Capitală în campania electorală de la alegerile din februarie, iar achiziționarea acestora a fost urmată de scandal și de o anchetă penală.

Autoritățile sunt suspectate  au admis o serie de încălcări la organizarea licitației.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării