main logo
741

Primul subiect pe agenda noilor judecători ai Curții Constituționale

Primul subiect pe care noii judecători ai Curții Constituționale îl vor examina se referă la validarea mandatelor de deputat în Parlamentul R. Moldova.

Primul subiect pe agenda noilor judecători ai Curții Constituționale

Pe agenda de mâine, 23 august, a judecătorilor constituționali se regăsesc două sesizări ale Comisiei Electorale Centrale (CEC) care se referă la validarea a trei mandate de deputat, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

CEC propune validarea mandatului de deputat pentru democrata Ruxanda Glavan, candidat supleant care vine în Parlament după demisia Otiliei Drăguțanu, validarea mandatului lui Serghei Cataranciuc, care accede în fotoliul de deputat drept candidat supleant al Blocului ACUM, după ce Liliana Nicolaescu-Onofrei a acceptat să facă parte din Guvernul Sandu și validarea mandatului lui Igor Himici, care preia fotoliul lăsat vacant de deputata fracțiunii Partidului „Șor” Maria Albot.

Noua componență a Curții Constituționale este formată din judecătorii Liuba Șova, Nicolae Roșca, Serghei Țurcan, Eduard Ababei, Domnica Manole și Vladimir Țurcan. 

Aceștia depus jurământul de accedere în funcție vineri, 16 august. Cel puțin trei membri ai CC, inclusiv președintele, au afiliere politică: Vladimir Țurcan este membru al fracțiunii PSRM din Parlament, iar Nicolae Roșca și Domnica Manole au candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe listele Blocului ACUM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării