main logo
317

Primul festival de artă digitală din Cahul: Show de lumini și muzică

„Iluminează. Amplifică” - aceasta a fost tema festivalului de artă digitală care s-a desfășurat recent la Cahul. Evenimentul a fost alcătuit din patru clustere și a adunat invitați internaționali, reprezentanți ai municipalității, beneficiari ai programului și sute de oameni interesați de artă, cultură, experiențe imersive și dezvoltare locală.

Primul festival de artă digitală din Cahul: Show de lumini și muzicăFoto: Creolab.md

Prima parte a festivalului a fost dedicată celor două paneluri, unde au fost prezentate strategiile de dezvoltare culturală ale orașelor Cahul și Orhei. Beneficiarii au vorbit despre experiențele lor de mobilitate internațională, dar și despre proiectele culturale personale, transmite Știri.md.

„Timp de patru ani, prin acest program, am sprijinit municipiile Cahul și Orhei în dezvoltarea strategiilor de dezvoltare culturală, iar Municipiul Cahul a beneficiat de un grant de 300.000 de euro pentru implementarea activităților prevăzute în strategie. În același timp, am susținut patru organizații non-guvernamentale care au contribuit la punerea în aplicare a acestor strategii și am oferit sprijin pentru 51 de beneficiari de mobilitate – profesioniști din sectorul cultural și creativ – prin stagii, vizite de studiu, conferințe și alte activități internaționale relevante”, a declarat coordonatorul național EU4Culture în Republica Moldova, Constantin Vlas.

În cea de-a doua parte a festivalului, participanții au avut parte de o experiență digitală impresionantă – pe fațada Universității de Stat B.P. Hasdeu, muzica și elementele senzoriale au creat un tandem fascinant.

Pentru a crea un adevărat show, la festival au participat și doi invitați speciali din Georgia: Aleksi Soselia și Rati Baramadze (RTNH). Ulterior, la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros”, toți cei prezenți au savurat poezia combinată cu artă vizuală și auditivă, în cadrul clusterului „Digital Poetry”. 

Evenimentul s-a încheiat cu mixajul celui de-al treilea invitat special al festivalului – DJ KorneJ.

De menționat că festivalul a fost organizat în cadrul EU4Culture, finanțat de Uniunea Europeană.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării