main logo
1221

Primul contingent de carabinieri a revenit dintr-o misiune din Kosovo

Primul contingent de carabinieri din Republica Moldova care a participat la misiunea internațională de menținere a păcii în cadrul Forței Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR) s-a întors acasă după o misiune de succes desfășurată în perioada 20 aprilie - 20 octombrie.

Primul contingent de carabinieri a revenit dintr-o misiune din KosovoFoto: gov.md

Ceremonia de primire a avut loc la Inspectoratul General de Carabinieri, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, a ambasadorului Italiei, Lorenzo Tomassoni, și a familiilor carabinierilor, transmite Știri.md.

Adrian Efros a subliniat profesionalismul și dedicarea forțelor moldovenești, evidențiind contribuția lor la promovarea păcii și securității internaționale.

Ambasadorul Tomassoni a apreciat colaborarea dintre forțele internaționale și autoritățile locale, subliniind importanța misiunii KFOR în sprijinul integrării europene a regiunii.

Totodată, locotenent-colonelul Plăcintă Ștefan, comandantul contingentului, a împărtășit experiențele și lecțiile învățate, evidențiind camaraderia și spiritul de echipă al carabinierilor.

Inspectoratul General de Carabinieri a anunțat deja detașarea celui de-al doilea contingent, reafirmând angajamentul Republicii Moldova față de stabilitatea regională și cooperarea internațională.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării