main logo
1798

Primul caz de Coronavirus în Moldova: Ceban, despre măsurile luate

Primarul Capitalei, Ion Ceban, spune că instituțiile medicale municipale sunt pregătite pentru primirea pacienților suspecți sau bolnavi de COVID-19.

Primul caz de Coronavirus în Moldova: Ceban, despre măsurile luateColaj: știri.md

Chiar și așa el a solicitat de urgență informații de la toate instituțiile responsabile cu privire la măsurile și acțiunile imediate care urmează să fie întreprinse, transmite Știri.md. 

Totodată, edilul afirmă că pentru spitalele strategice au fost pregătite spații izolate, speciale. 

"Au fost procurate măști de o singură folosință, ochelari de protecție, respiratoare, mănuși și soluții dezinfectante. Medicii de familie au fost informați despre rolul prioritar de examinare și monitorizare a focarului la domiciliu, timp de 14 zile", spune Ion Ceban.

De asemenea, primarul menționează că medicul de familie va elibera certificate de boală, iar fiecare caz suspectat va fi monitorizat la domiciliu de medicul de familie, prin telefon, de 2 ori pe zi.

"Toate instituțiile medicale au instituit Comitete de urgență, activitatea și întrunirea se va efectua atât cât va fi necesar.
Acest comitet va notifica nominal informația despre persoana suspectă/bolnavă, cu completarea fișei de declarație, în regim urgent vor colecta informațiile privind fiecare caz confirmat/suspect de infecție cu COVID-19, va implementa măsuri urgente de localizare a focarului și limitare a contactului cu persoana suspectă/bolnavă, va asigura nominalizarea, dotarea și pregătirea practică a echipei specializate pentru izolare și acordare a asistenței medicale", a conchis Ion Ceban. 

Știri.md amintește că primul caz de infectare cu coronavirus de tip nou a fost confirmat oficial de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) în Republica Moldova.

Este vorba despre o femeie, revenită azi din Italia, în vârstă de 48 ani. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării