main logo
769

Primii struguri au apărut pe tarabele din piețele Capitalei

Copți și dulci, primii struguri au apărut pe tarabele din Capitala. Nici prețurile mici, însă, nu îi atrag pe cumpărători.

Primii struguri au apărut pe tarabele din piețele Capitalei

În piețe kilogramul se vinde cu 15 lei, dar vânzătorii se plâng că rămân cu roada pe mese. În magazine prețul este de câteva ori mai mare, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

La piață angro, fermierii și-au scos lăzile încărcate cu struguri la vânzare. Veceaslav Nuță, din Mereni, cultivă de doi ani acest soi, adus din Rusia. Strugurii se coc mai repede decât ai noștri tradiționali de masă, așa că la mijloc de iulie deja sunt buni de cules.

„Sunt mai rezistenți decât celelalte soiuri, de o săptămână îi strângem”, a menționat agricultorul.

Iar Sergiu Suleanu a venit de la Cârnățenii Noi cu două soiuri de struguri timpurii, care cresc în Rusia și Ucraina. Sunt gustoși, spune bărbatul și deloc scumpi, însă nu prea are cine să-i cumpere.

Iar Iacob și-a adus marfa din Costești. Spune că în acest an s-a bucurat de o recoltă bogată. Se îngrijorează, însă, că nu va avea ce face cu tonele de struguri. Mai ales că procedura de export este destul de anevoioasă.

„Încerc să discut cu magazinele, vreau și în România”, spune agricultorul.

Tânărul spune că nu înțelege de ce prețul la strugurii pe care-i vinde este de câteva ori mai mare în magazine.

„Am văzut că era 80 de lei”.

Potrivit Asociației Producătorilor de Struguri de Masă, în țara noastră există aproximativ 15 mii hectare de plantații de viță-de-vie. Soiurile timpurii reprezintă mai puțin de 10 la sută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării