main logo
588

Primele zece ambulanțe noi au ajuns în Moldova

Primele 10 ambulanțe, din totalul de 69 procurate, au ajuns deja în țară, iar până la sfârșitul lunii, mai urmează să fie livrate și altele 59.

Primele zece ambulanțe noi au ajuns în Moldova. Unde vor fi repartizatePrimele zece ambulanțe noi au ajuns în Moldova

Unitățile de transport vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de Urgență Prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.

Potrivit Ministerului Sănătății, ambulanțele sunt de construcție rusească și corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă, la cel mai înalt nivel.

Guvernul a alocat 273 de milioane de lei pentru achiziționarea a încă 168 de ambulanțe, 35 de unități de tip „C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 de tip „B” (Ambulanțe de prim-ajutor). 

Odată cu reînnoirea parcului de ambulanțe ale asistenței medicale de urgență va creşte capacitatea de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență celor 3.550.852 de locuitori ai Republicii Moldova, în mod gratuit și în regim non-stop. În anul 2017, serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 868.411 mii de bolnavi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării