main logo
3127

Primele poze surprinse de călători cu autobuzele noi din Chișinău

Locuitorii Capitalei circulă deja cu autobuzele noi pe străzile din Capitala. Unii au decis să surprindă momentul și să posteze imaginile pe rețelele de socializare.

Primele poze surprinse de călători cu autobuzele noi din ChișinăuLocuitorii Capitalei circulă deja cu autobuzele noi. Imagini surprinse

„Totuși, sunt ale noastre sau vor circula până la alegeri?", scrie un locuitor al Capitalei care a surprins momentul în care noile autobuze circulă deja pe străzile din Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

O altă persoană a postat fotografii din interiorul autobuzului: „Mirosul e de proaspăt", scrie acesta. 

„Eu am văzut că șoferul era îmbrăcat în cămașă albă", scrie un alt internaut, care a postat această fotografie. 

Achiziționarea celor 25 de autobuze a fost însoțită de un șir întreg de acuzații. Inițial, o firmă din România a contestat licitația organizată de Primăria Chișinău, spunând că a oferit un preț mai mic decât cel propus de compania câștigătoare și o garanție mai mare la autobuze.

Ulterior, mold-street.com a scris că autoritățile locale au desemnat învingător în concurs nu un dealer oficial, ci un intermediar, înregistrat în zona separatistă Ciprul de Nord.

La câteva zile după licitație, 25 de autobuze Isuzu au fost parcate în Piața Mării Adunării Naționale. Primarul interimar, Ruslan Codreanu, spunea că, de fapt, firma care s-a angajat să le livreze a organizat o expoziție și că nimic nu este bătut în cuie - adică primăria își rezervă dreptul să nu cumpere autocarele.

Fostul edil, Dorin Chirtoacaă, a fost să vadă autobuzele și a scris pe Facebook că a găsit inscripții care arată că acestea sunt produse în 2017, a văzut semne de uzură și, respectiv, crede că ar fi la mâna a doua. Ruslan Codreanu a negat.

După asta, Chirtoacă a mai scris că aceste vehicule ar fi putut fi dintr-un lot inundat în Turcia în timpul unor intemperii din anii precedenți, acuzații respinse de primărie. Codreanu a anunțat că joi va prezenta un comentariu oficial.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării