main logo
477

Primele linii pentru sortarea cireșelor au apărut în Republica Moldova

Sortarea cireșelor, mai ușoară. Primele linii pentru sortare au fost cumpărate în R. Moldova. Acestea au fost procurate chiar înainte de începerea sezonului fructifer.

Primele linii pentru sortarea cireșelor au apărut în Republica Moldova

Una dintre aceste linii își va porni activitatea în centrul Moldovei, iar alta – în sudul țării, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Prima linie de sortare a cireșelor din Moldova a fost instalată lângă un frigider industrial uriaș. Acest lucru a fost făcut intenționat, pentru ca fructele perisabile să poată fi sortate și răcite în același timp.

Linia de sortare din raionul Căușeni, care va începe să funcționeze din acest an, a fost procurată din Turcia. Productivitatea ei este de 2 tone de fructe pe oră. 

Acest lucru va permite ambalarea mult mai rapidă a produsului decât în cazul sortării manuale, lucru care își va lăsa amprenta și asupra calității. Viteza de sortare în cazul cireșelor este foarte importantă, mai ales în sezonul ploios, spun fermierii.

IVAN TULEI, fermier: „Această linie este un know-how pentru Moldova. De fapt, la noi nu există nici o linie pentru sortare a cireșelor. Aceasta este prima. Sperăm că, având o astfel de linie, calitatea se va îmbunătăți cu mult. Vom calibra și vom vinde strict după calibre. Dacă cumpărătorul cere ca cireașa să fie după calibrul 26-28, îi vom da exact 26-28, nu va exista mai mic de 26 sau mai mare de 28.”

Cireșele moldovenești care, pentru prima dată în acest sezon, vor fi calibrate mecanic – vor merge la export.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării