main logo
673

Primele imagini de la primul forum investițional organizat la Chișinău

În Capitală astăzi, 30 mai, și-a început lucrările Forumul Investițional Chișinău, ediția I.

Primele imagini de la primul forum investițional organizat la ChișinăuFoto: Chisinau.md

Evenimentul va avea loc în perioada 30-31 mai curent și întrunește circa 500 de participanți din mai multe țări, transmite Știri.md.

Forumul a fost deschis de către Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, care a reiterat despre importanța acestuia, în condițiile când municipalitatea are colaborări cu partenerii de investiții străini și multe proiecte utile pe rol cu: Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții, UNICEF etc., iar aceste relații impun de a avea continuitate. 

„Am certitudinea că putem face un pas mai departe, inclusiv împreună cu mediul de afaceri autohton și cu investitorii din afara țării”, a menționat edilul-șef al capitalei.

Ruslan Codreanu și-a exprimat convingerea că prin Forumul Investițional Chișinău, municipalitatea va putea atrage mai multe investiții private și tot atâtea parteneriate publice-private. 

„Anume investițiile și colaborarea cu mediul de afaceri sunt cele mai propice instrumente pentru a moderniza și de a crește economia municipiului. O parte din misiunea acestui Forum este să ne asigurăm că Dumneavoastră, investitorii, oamenii de afaceri, veți oferi mai multe instrumente și, respectiv, resurse pentru obține modele de afaceri de succes, și astfel de a dezvolta municipiul, iar o dată cu el, toată țara”, a subliniat Primarul general interimar.

Reuniunea întrunește câteva sute de  participanți din Ucraina, Suedia, România, Lituania, Marea Britanie, China, Coreea, Armenia și Danemarca, delegații oficiale ale orașelor înfrățite cu Chișinăul, comunități locale, semnatari ai acordurilor de cooperare / memorandumuri, investitori străini și locali, mediul academic, sectorul asociativ etc.

În cadrul deschiderii oficiale a evenimentului, au susținut alocuțiuni: Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, E.S. Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță,  Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Străini din Moldova, Alexander Koss și Președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, Tatiana Badan.  

În I-a zi a evenimentului are loc sesiunea plenară, unde participă reprezentanți ai elitelor, atât locale cât și din afara țării, nume de rezonanță din domeniul businessului etc.

În cea de-a II-a zi a Forumului, participanții vor efectua vizite de documentare în cadrul întreprinderilor municipale, entități economice cu potențial de dezvoltare: Î.M. Regia de exploatare a drumurilor și podurilor „Exdrupo”, Î.M. „Regia Autosalubritate”, Î.M. „Primtrans”, Î.M. „Parcul Dendrariu”, Î.M. „Regia transport electric Chișinău", Î.M. „Parcul urban de autobuze" și Î.M. „Lumteh".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării