main logo
1312

Primele imagini de la Primărie: 3 cauze penale și 21 de percheziții

În baza probelor acumulate de către angajații SPIA, MAI și SIS au fost pornite 3 cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ prin încheierea contractelor de arendă.

Primele imagini de la Primărie: 3 cauze penale și 21 de percheziții

În cadrul desfășurării acțiunilor operative au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice, transmite Știri.md.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, s-a stabilit că, bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparţin Primăriei municipiului Chișinău.

Astăzi, în baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate 21 de percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a ridica probe relevante pentru cauză.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării