main logo
2269

Primele imagini de la parada militară de la Tiraspol: Mesajul lui Krasnoselski

Regiunea transnistreană sărbătorește astăzi, 2 septembrie, 31 de ani de la autoproclamarea aşa-zisei "Republici Moldoveneşti Nistrene", nerecunoscute până în prezent de comunitatea internaţională.

Primele imagini de la parada de la Tiraspol: Mesajul lui KrasnoselskiColaj: știri.md

Potrivit site-ului aşa-zisului Minister al Apărării, la parada de la Tiraspol participă 1.300 de militari, transmite Știri.md.

Din imaginile publicate pe rețelele sociale, vedem că la paradă participă și liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„În ultimii ani, am reușit să obținem multe succese în industrie și agricultură, în medicină, educație, știință, cultură și sport. Cetățenii transnistreni participă activ la viața republicii, la dezvoltarea orașelor și regiunilor, la creșterea eficienței sectoarelor economiei naționale, la îmbunătățirea instituțiilor puterii de stat. Numai toți împreună, numai în strânsă interacțiune între societate și stat, putem obține succes în politica internă și externă a Transnistriei", a declarat Krasnoselski.

Totodată, liderul de la Tiraspol le-a urat sănătate, prosperitate și succes transnistrenilor.

Menționăm că, la data de 2 septembrie 1990, autoritățile separatiste de la Tiraspol, nemulțumite de procesele politice pe malul drept al Nistrului, inclusiv de oficializarea limbii române și trecerea la alfabetul latin, au proclamat "Republica Moldovenească Transnistreană", fiind susținute de armata a 14-a din Federaţia Rusă, staționată în stânga Nistrului. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării