main logo
11522

Primele declarații ale tânărului care a ucis o moldoveancă în Germania

Asasinul minorei de 14 ani, originară din Moldova, ucisă acum două săptămâni în Germania, a fost extrădat de autorităţile irakiene.

Primele declarații ale irakianului care a ucis o moldoveancă în Germania

Ali Bashar a aterizat noaptea trecută pe aeroportul din Frankfurt. De acolo, individul a fost preluat de poliţie şi dus pentru audieri în Wiesbaden, oraşul în care a comis odioasa crimă, transmite Știri.md cu referire la prime.md.

Înainte de a a-l extrăda, autorităţile din Irak au declarat că Ali Bashar a recunoscut că a ucis-o pe Susana. 

"El a recunoscut că a ucis o fată care avea în jur de 16 ani. Individul a spus că a ieşit cu acea fată la plimbare. Împreună au consumat băuturi alcoolice şi droguri, iar la final s-au certat. 

El a ucis-o atunci când tânăra l-a ameninţat că va suna la poliţie", a spus şeful poliţiei din Dohuk, Irak, Tareq Ahmed.

Cazul Susanei a îngrozit toată Germania. După ce despre crimă a vorbit Ministrul german de Interne, dar şi deputaţii din Bundestag, ieri,  omorul a fost comentat şi de cancelarul Angela Merkel în cadrul Summitului G7. 

"Această crimă a şocat toată Germania, inclusiv pe mine. Acest caz reprezintă un semn de alarmă. 

Trebuie să depunem eforturi pentru ca imigranţii să se integreze în societate, iar fiecare infracţiune comisă de ei să fie pedepsită în conformitate cu legea", a afirmat -cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Susana s-a stabilit împreună cu părinţii ei în Germania în luna februarie a acestui an. Minora locuia şi îşi facea studiile în oraşul Mainz. Asasinul ei, Ali Bashar, locuia într-o tabără de imigranţi din Wiesbaden, la 17 kilometri distanţă.

Medicii legişti au stabilit că, înainte de a fi ucisă, adolescenta a fost violată.

După ce corpul ei neînsufleţit a fost descoperit, Ali Bashar, împreună cu părinţii lui şi cinci fraţi au fugit în ţara lor de origine, în Irak. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării