3860
0
Primarul din Băcioi, luat la rost de localnici: Unde-s banii?
3860
0

Deși încă acum 3 luni, primăria din Bacioi a alocat 300 de mii de lei pentru a repara două străzi, acestea așa și nu au mai fost asfaltate.

Foto: protv.md

Oamenii îi cer socoteală primarului și îl acuză că banii ar fi fost folosiți în alte scopuri, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Vitalie Salari se apară și spune că lucrările s-au stopat din cauza...birocrației.

Locuitorii de pe stradă Caragiale, din Bacioi, se plâng că ani la rând se chinuie să ridice și să coboare acest drum neasfaltat. Spun că s-au bucurat, când au aflat că aleșii locali au votat în luna aprilie, pentru că să fie alocați bani pentru reparația a două străzi, inclusiv cea pe care locuiesc.

"Unde s-au dus banii și unde trebuiau să fie.”

Și locuitorii de pe strada Cosmonauților au răsuflat ușurați, crezând că vor avea un drum asfaltat. Mare le-a fost dezamăgirea, când au văzut că s-a așternut doar pietriș, după care lucrările au fost stopate. 

Consilierii locali confirmă că au alocat un milion de lei pentru reparații, iar 300 de mii erau destinați pentru cele două străzi. Câțiva responsabili spun că primarul ar fi semnat și un contract cu o firma care trebuie să repare prima stradă, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Vera Chiperi, consilier local: “Prin faptul că se încheie contracte de achiziție publică se delapidează bugetul primăriei de bani.”

Mai mult, consilierii îl acuză pe primar că în ultimii ani banii alocați pentru drumuri ar fi ajuns în altă parte.

Petru Borș, consilier local: “Orice licitație câștigate de alte companii s-a implicat primarul. Noi avem o bănuială rezonabilă că se spală banul public.”

Dogari Aurica, consilier local: “Dumnealui nu a construit niciun drum de la început până la sfârșit.”

La polul opus, Vitalie Salari, care este primar la Bacioi timp de opt ani, spune că pe strada Caragiale, lucrările au stat pe loc din cauza unor momente birocratice, iar pe Cosmonauților s-ar fi defectat utilajul care împrăștia pietriș.

Vitalie Salari, primar: “Ceva cu contracte. Ei vor să mă denegreze.”

Vitalie Salari mai spune că cei 300 de mii de lei nu ajung pentru asfaltarea străzilor, așa că va fi turnat doar pietriș.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter